Gastronomia


La Gastronomia forma part de la nostra història, ens fa memòria de la nostra manera de ser i de la nostra forma de viure.

Bot, amb arrels profundament agrícoles ha desenvolupat una gastronomia de temporada, basada com no podia ser de cap altra manera, amb els productes que collia. Aquest fet fa que tingui plats d’ús comú a la resta de llocs. Tot i així destacaríem diversos plats.

Si parlem de les nostres pastes típiques, parlem d’oli, farina, ametles, ous, sucre i sagí, ingredients bàsics en la majoria de receptes.

MENJAR D’HIVERN

la fritada de tallades de bacó
la clotxa
la truita amb suc
l’olla barrejada

Gastronomia_la Clotxa

la Clotxa

PRIMAVERA ESTIU

la truita amb carabassó
l’escalivada
la paellada
conill amb all i oli
cuixa de corder feta al forn

 

Gastronomia_corder al forn

Corder al Forn

REBOSTERIA

coc amb mel
magdalenes
mot-llets
casquetes
ametllats
coc de moda

Gastronomia_el Coc amb Mel

el Coc amb Mel

PASTES

mantecats
corassons
carquinyols
prims
cóc en mel
cristines
panellets
rodots

 

Gastronomia_pastes-tipiques

Pastes Típiques

Aquí teniu algunes receptes típiques per fer-les a casa

RECEPTES

Aquí podràs trobar algunes receptes dels productes típics de Bot, perquè els puguis fer després o abans d’haver-los tastat aquí amb nosaltres!

 


Corassons, pastes en forma de cor.
…corassons d’ametla, una recepta pròpia de la Terra Alta, de la Ribera de l’Ebre i alguna comarca veïna.
Com que els nostres ascendents provenen de La Fatarella i de Calaceit els corassons ens els sentim molt nostres, per això ens fa molta il·lusió publicar aquesta recepta.

Gastronomia_corassons

Les Clotxes, l’esmorzar característic de la verema.
… és l’esmorzar característic de l’època de la verema, quan en les mateixes finques s’amaneix un foc i es prepara en el moment la clotxa. No són poques les meravelles gastronòmiques que tenim a la cuina catalana fruit de llargues jornades de treball.

Gastronomia_la-clotxa

Casquetes, empanadilles dolces encrespadetes.
… El postre de hoy tiene que ver con la comarca de La Terra Alta. Su nombre se asocia a Bot.
Así se llaman estos pasteles tradicionales rellenos de cabello de ángel.
Una auténtica delicia.
También se rellenan de chocolate o calabaza y queso fresco según la zona.

Gastronomia

El Coc de Mel, el dolç de Divendres Sant
… aquest dolç no manca a gaires cases. … és un dolç que es menjava, en acabat la collita de les olives o per menjar en família quan es sacrificava un bacó.
En el dinar de Divendres Sant no mancaven ni les pataques amb abadeixo ni l’esperada recompensa del cóc en mel, que ja us avanço que no el menjareu que de bocinets en bocinets perquè és boníssim però embafadorot…

Gastronomia_coc-amb-mel

Compartir:

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies